20-08-04

Interview met mijn persoonlijkheid.

In de Antwerpse Kempen gaat volgende maand Radio 7 van start. Het gaat om het radioproject van de VZW Radio Barse, die tijdens de bijkomende erkenningsronde voor enkele overgebleven frequenties een erkenning behaalde in Beerse. Via 106.9 MHz zal de regio Beerse-Turnhout-Malle vanaf half september kunnen luisteren naar Radio 7 - 'het sterrennet'. Er zal ook een live-stream beschikbaar zijn.

"HET BESTE UIT VEERTIG JAAR POPMUZIEK"
De roepnaam 'Radio Zeven' werd enkele jaren geleden al eens gebruikt op de kabel. Nu is het de bedoeling om de naam enkel lokaal te gebruiken. Hoe het station gaat klinken, vertelt stationmanager Christoph Thys: "Zoals de slogan van de zender doet vermoeden - 'het sterrennet' -, dat wil zeggen het beste uit veertig jaar popmuziek, zoals Abba, The Supremes, Elton John, Madonna, enzoverder. Af en toe is er ook een knipoog naar het heden voorzien. Op dit ogenblik vullen we het programmaschema nog verder in. Een aantal programma's zullen gepresenteerd worden. Daarvoor trokken we reeds Ben Van Praag, Kathleen Swaans en Diederik Van Der Veken aan."

Kathleen Swaans is bekend van de vroegere kabelradio Magdalena en spreekt nu reclamespotjes in. Diederik Van Der Veken was ook betrokken bij Magdalena en zal bij Radio 7 Christoph Thys bijstaan voor het dagelijks management. Ben Van Praag startte zijn radiocarrière bij Mi Amigo in 1979. Later deed hij programma's bij onder andere Maeva en Familyradio. Tegenwoordig is hij te beluisteren op 94 Extra Gold (Egem - 94.0 MHz) en Radio Forest (Hamme - 105.2 MHz). Bij Radio 7 zal Ben Van Praag tijdens het weekend te horen zijn.

Vandaag raakte nog bekend dat Ilse Hertoge (bekend van Magdalena en Radio 2) het middagblok tussen 12 en 14u gaat presenteren. Bij het nieuwe radioproject is ook Wiet Van Broeckhoven betrokken. Hij werkte eerder voor Magdalena, radio Donna en Radio 2. "Wiet is verantwoordelijk voor de algemene vormgeving in de opstartfase. Mogelijk doet hij later ook programma's," laat Christoph Thys weten.

DE STERREN KOMEN HALF SEPTEMBER TOT LEVEN
De start van Radio 7 is voorzien voor half september. Christoph Thys: "We denken vanaf dan te testen. Enkele dagen later wordt er dan opgestart. Onze definitieve startdatum staat nog niet vast." Stationmanager Christoph Thys en Diederik Van Der Veken zijn ook bekend van Radio Zoe (104.9 MHz) uit Zoersel. Een volledige samenwerking zit er volgens Thys echter niet in: "De studio's van Radio Zoe en Radio 7 zijn gevestigd in hetzelfde gebouw. Regionaal kan er samengewerkt worden of op vlak van advertenties. De twee stations gaan echter niet programmatorisch samenwerken." Radio 7 heeft inmiddels een website online via www.radiozeven.be. De webstek is nog in opbouw en zal de komende dagen en weken verder uitgebreid worden.


13:57 Gepost door Thys Media Consulting | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.